Søk Råd
Råd » Strategi for jobbsøk» Komme i gang » Bygg ditt eget varemerke – 4 st ...

Bygg ditt eget varemerke – 4 steg

Det å skaffe seg en ny jobb er som å selge et produkt. Du må vise for ”kjøperen” at ditt produkt (dvs. din samlede utdannelse, erfaring, personlighet etc.) er bedre enn andre kandidater og at du er verdt en spesifikk pris (lønn).

 Det er viktig å ha et eget varemerke, både for jobbsøkere og for de som vil utvikle sin karriere. Alle som vil opp og frem på arbeidsmarkedet bør tenke på varemerket ”jeg” og hva det inneholder.

Hvorfor er varemerket så viktig? Tenk bare på dine egne kjøpbeslutninger. Når du kjøper mat eller klær, går på kino eller reiser på ferie, påvirker varemerkekunnskapen din beslutning. På samme måte som du velger et varemerke framfor et annet på grunn av dets egenskaper eller kvalitet, så velger rekrutterere og arbeidsgivere en kandidat framfor en annen basert på prestasjon, profesjonelt rykte og hvordan du presenterer deg selv. Her er fire steg som kan hjelpe deg til å definere ditt produkt, utvikle det og selge det på riktig måte.

Steg 1. Definer ditt varemerke
Du kan ikke selge et varemerke som du ikke er fortrolig med. Derfor er det første steget å fastslå hva det er som gjør deg til den du er. Tenk over hvilke styrker, unike kvaliteter og spesifikke kunnskaper du har og skriv et kort sammendrag om deg som ”produkt”. Hvorfor er du unik? Hvilke talenter har du? Hvorfor skal man velge deg framfor andre kandidater? Når du har definert ditt varemerke bør du tenke på om dette er tilstrekkelig for å vekke interesse fra arbeidsgivere. Hvis ikke, bør du starte du om igjen. Målet med steg 1 er å få frem en samlet og overbevisende definisjon av hva du er (hvem du er, hva du står for og hva du er bra på).

Steg 2. Sett realistiske mål
Alle varemekreansvarlige jobber mot et mål. Det kan være å selge flere sko, utvide målgruppen eller øke servicen. Steg 2 handler om å fastsette hva du vil at ditt varemerke skal gjøre og oppnå. Hva vil du oppnå i din karriere eller på din arbeidsplass? Hvor ser du det selv om 10 år? Se nøye på din karriere og fastsett realistiske mål. Kanskje er målet å bli forfremmet til en sjefsstilling i løpet av neste år? Kanskje du vil bytte bransje? Uansett hvilke mål du setter, så må du se til at ditt varemerke hjelper deg å nå dine mål.

 

Steg 3. Gjør deg mer synlig
Et eksempel på hvordan man gjør sitt produkt synlig er filmskapernes måte å lansere en ny film på. Det handler for eksempel om kjendisintervjuer, premierefester, en film om produksjon av filmen (bak om kulissene), lansering av CD med filmmusikken og produktlansering i samarbeid med fastfood kjedene med mer. De som markedsfører storfilmer gjør alt for å skape oppmerksomhet om deres produkt. Du bør gjøre det samme. Hva kan du gjøre for å bli synlig? Tenk på dine mål og la dem avgjøre hvilken synlighet du trenger og hvordan du kan gå frem for å oppnå den.

Steg 4. Lev opp til din egen image
Vi har vel alle vært i en situasjon hvor vi har gledet oss til å se en såkalt ”storfilm” og blitt umåtelig skuffet. Filmindustrien har da skapt store forventinger via profilering av filmen som de ikke innfrir. Se til at ditt varemerke ikke skuffer andre. Ryktet er en stor del av varemerket. Gi litt ekstra i et gruppeprosjekt, gi det du kan i alle oppdrag og still opp om situasjonen krever det. Når du jobber med medarbeidere, så vil de prate om deg til andre– sørg til at det blir positivt!

 

De siste stillingene

Samskip
Posted: 12/06/2016
Lysaker, 1366
ODGERS BERNDTSON Unternehmensberatung GmbH
Posted: 12/06/2016
Flere områder
Monster
Posted: 12/05/2016
Brno,
PAT_Miggans-Test
Posted: 12/02/2016
Otta, Oppland, 2670

Flere resultater  Oppdater profilen din

 
 
 

Snarvei til Monster

Registrer deg
Registrer deg hos Monster og legg in CV’en din.
Publicér dit CV
Publicér dit CV på Monster og bliv fundet af arbejdsgivere.
Tips til CV og søknadsbrev
Artikler om å skrive CV og søknadsbrev.
Monster iPhone app
Last ned Monsters app til iPhone og IPod touch.

Karriere-tjenester

Arbeid i utlandet
Monsters internasjonale nettside.
Del din mening med oss
Fortell oss hva du mener. Vi vil høre fra deg!
Monsters bedriftsprofiler
Les mer om bedriftene på Monster.

Strategi for jobbsøk

Strategi for jobbsøk
Hvordan henter du deg inn etter å ha mistet jobben eller støtt på motgang i karrieren?

CV og søknadsbrev

CV og søknadsbrev
Din CV er din egen personlige annonse som forteller kjøperne (arbeidsgiverne) hva du har å by på. Det er derfor utformingen av CVen er så viktig.

Rekruttere kandidater

Rekruttering av kandidater
Stillingsannonser kommer i mange former og størrelser, men det er noen enkle regler som hver annonse bør følge for å sikre at den tiltrekker seg riktig kandidat.

Sil kandidater

Sil kandidater
Din bedrift kan øke andelen vellykkede ansettelser ved å bruke de riktige verktøyene som effektive intervjuteknikker, gjennomtenkte spørsmål og forberedte møter.

Utvalg av kandidater

Utvalg av kandidater
Alle ledere har sine favorittspørsmål som de liker å stille kandidater, fra det banale til det bisarre. Hva sier de deg egentlig om de du intervjuer?

Personalhåndtering

Personalhåndtering
Det er forholdsvis enkelt og billig å løse de fleste problemene med gjennomtrekk. Forskning viser at de fleste ansatte faktisk ikke slutter på grunn av penger.

For kandidater

Monster for iPhone
Last ned Monsters app for iPhone og iPod touch.
Monster for iPad
Last ned Monsters app for iPad.
Monster for Android
Last ned Monsters app for Android.
Informasjon om lønn
Informasjon om lønn og fordeler.
Gi oss din mening
Ta Monsters meningsmåling og se hva andre mener om alt fra retningslinjer på arbeidsplassen til jobbtrender.
Mer for kandidater

For arbeidsgivere

Monster for arbeidsgivere
Finn de beste kandidatene til din virksomhet med Monsters rekrutteringsløsninger.
Jobbannonser
Publiser dine stillingsannonser på en av Norges mest besøkte jobbsider. Nå ut til kandidatene allerede i dag!.
CV-Søk
Finn talentene med en gang! Søk fram og kom i kontakt med den rette kandidaten med søk i Norges og verdens største CV-database!
Ressurssenter
Din kilde til informasjon om arbeidsmarkedstrender, innsikt i rekruttering og beste praksis innen HR, inkludert opplæring, workshops og seminarer på web.

Sosial Media

Jobb på Twitter
Finn stillinger i ditt område og bransje.
Monster på Facebook
Monster på Facebook.

Andre Links

Karriereråd
Her finner du artikler om jobb og karriere.
Monsters bedriftsprofiler
Les mer om bedriftene på Monster.
Monster for iPhone
Last ned Monsters app for iPhone og iPod touch.
Søk jobber:
For arbeidsgivere: Publiser stillinger | Søk CVer
Om Monster | Monster Nettverk | Annonsevalg
Brukervillkår | Dataitegritetsenter | Hjelp | Sikkerhetssenter | Kontakt oss | Sidekart| {Mobil}
©2016 Monster – Med enerett Patentnumre i USA: 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 og 7,836,060 MWW - V: 2016.24.0.164-217
eTrustLogo