Søk Råd

Slik unngår du de klassiske feilene i din CV

Det er veldig lett å gjøre diverse små feil når du skriver CV. Men det er også svært vanskelig å korrigere disse feilene etter at du har sendt din CV til en arbeidsgiver. Det er derfor viktig å unngå slike "enkle feil”. Her er noen vanlige fallgruver og tips om hvordan du kan unngå dem.

Grammatikk og stavemåte
Å kunne formulere en CV og et søknadsbrev uten stave- og grammatiske feil er utrolig viktig. En CV som inneholder mange feil oppleves som slurvete og få arbeidsgivere vil ansette en slurvete kandidat. Få hjelp fra noen du kjenner og be dem om å lese din CV. Det kan også være lettere å oppdage grammatiske feil hvis du leser den høyt for deg selv.

Masse tekst, uten melding
Hvorfor bruke 20 ord hvis du kan få frem ditt budskap med 5? Arbeidsgivere trenger ikke en detaljert forklaring av hver enkelt jobb du har hatt, men er på utkikk etter noen stikkord for å vise at du kan håndtere jobben. Prøv å fange oppmerksomheten med punkter eller liknende fremfor lange utsmykkede setninger.

Ikke tilpasset
Hvis du prøver å skrive en CV som passer enhver jobb du leter etter er det en høy risiko for at det vil ende med at du har en CV som ikke skiller seg ut. Dette kan igjen føre til at du blir ignorert. Arbeidsgivere vil ha en CV og et søknadsbrev som viser at du er rett person for den spesielle jobben som annonseres. Du bør gjøre noen endringer i søknadsbrevet slik at den er skreddersydd for jobben du søker.

Å markere plikter fremfor resultater
I stedet for å kun ramse opp hvordan tidligere arbeid har sett ut, legger du en tyngre vekt på resultatene. Nevn, for eksempel, hvis du har funnet en god måte å effektivisere din tid, eller nye metoder / tilnærmingsmåter du har bidratt til.

Lengre enn 2 sider

Det er sjelden grunn til å ha en CV på mer enn 2 A4-sider. Klarer du ikke å overbevise fremtidige arbeidsgivere innen disse rammene vil trolig ikke flere sider gjøre utslaget. "Less is more" passer godt her.

Utelatelse av informasjon
Enten det er ditt valg, eller bare et resultat av ren glemsel, så er det lett å utelate visse opplysninger om ulike jobber som kan gi "hull" i din CV. Dette "hullet" kan medvirke til at det virker som om du ikke har gjort noe som helst i en gitt periode. Risikoen er at arbeidsgiver vil kunne tenke det verste. Så i stedet for å la dem gjette, gjør ditt for at ingen slike "hull" oppstår. Har du noen gang vært inaktiv av flere grunner er det bedre å nevne dette. Det har nok kommet noe lærerikt ut av det også, kanskje har du tatt et kurs eller vært på en lærerik tur!

Klisjeer
Bruken av klisjeer som "lett for å samarbeide" og "dette er virkelig noe jeg brenner for" er ikke å foretrekke. Hvis du ikke kan bevise det, kan du like godt hoppe over det. Et bedre valg som kanskje ikke vil føles like mye som en klisjé, er å gi et mer konkret eksempel. Hvis du søker på en jobb innenfor kunst, kan du for eksempel skrive at "jeg har en genuin interesse for kunst som har resultert i mange museumsbesøk og kunstreiser".

Vage beskrivelser

Bruken av vage beskrivelser som egentlig ikke sier noe, om verken kvaliteter, mål, eller personligheten din er også viktig å unngå. I stedet for å skrive at du er på jakt etter en utfordrende jobb med muligheter for utvikling, er det en fordel å gi mer konkret informasjon som arbeidsgiver kan forholde seg til. Igjen er det lurt å tilpasse din søknad for hver jobb du søker.

Dårlig design
Dersom det ikke er en design-jobb du søker, bruk ikke for mye tid på utformingen av din CV. Med en brukervennlig og enkel skrift, svart tekst på hvit bakgrunn og en logisk rekkefølge kommer du langt. Hvis du er usikker, spør noen rundt deg om å ta en titt.

Uriktige opplysninger

Har du en perfekt utarbeidet CV, men får fortsatt ingen intervjuer? Sjekk CV’en din en ekstra gang. Det kan være så enkelt som at du har skrevet feil telefonnummer eller e-postadresse. Og når man snakker om din e-postadresse; har du fortsatt den gamle adressen din, slik som supermann@hotmail.com? Kanskje det er på tide å bytte til en e-post adresse som er litt mer profesjonell.

De siste stillingene

Samskip
Posted: 12/06/2016
Lysaker, 1366
ODGERS BERNDTSON Unternehmensberatung GmbH
Posted: 12/06/2016
Flere områder
Monster
Posted: 12/05/2016
Brno,
PAT_Miggans-Test
Posted: 12/02/2016
Otta, Oppland, 2670

Flere resultater  Oppdater profilen din

 
 
 

Snarvei til Monster

Registrer deg
Registrer deg hos Monster og legg in CV’en din.
Publicér dit CV
Publicér dit CV på Monster og bliv fundet af arbejdsgivere.
Tips til CV og søknadsbrev
Artikler om å skrive CV og søknadsbrev.
Monster iPhone app
Last ned Monsters app til iPhone og IPod touch.

Karriere-tjenester

Arbeid i utlandet
Monsters internasjonale nettside.
Del din mening med oss
Fortell oss hva du mener. Vi vil høre fra deg!
Monsters bedriftsprofiler
Les mer om bedriftene på Monster.

Strategi for jobbsøk

Strategi for jobbsøk
Hvordan henter du deg inn etter å ha mistet jobben eller støtt på motgang i karrieren?

CV og søknadsbrev

CV og søknadsbrev
Din CV er din egen personlige annonse som forteller kjøperne (arbeidsgiverne) hva du har å by på. Det er derfor utformingen av CVen er så viktig.

Rekruttere kandidater

Rekruttering av kandidater
Stillingsannonser kommer i mange former og størrelser, men det er noen enkle regler som hver annonse bør følge for å sikre at den tiltrekker seg riktig kandidat.

Sil kandidater

Sil kandidater
Din bedrift kan øke andelen vellykkede ansettelser ved å bruke de riktige verktøyene som effektive intervjuteknikker, gjennomtenkte spørsmål og forberedte møter.

Utvalg av kandidater

Utvalg av kandidater
Alle ledere har sine favorittspørsmål som de liker å stille kandidater, fra det banale til det bisarre. Hva sier de deg egentlig om de du intervjuer?

Personalhåndtering

Personalhåndtering
Det er forholdsvis enkelt og billig å løse de fleste problemene med gjennomtrekk. Forskning viser at de fleste ansatte faktisk ikke slutter på grunn av penger.

For kandidater

Monster for iPhone
Last ned Monsters app for iPhone og iPod touch.
Monster for iPad
Last ned Monsters app for iPad.
Monster for Android
Last ned Monsters app for Android.
Informasjon om lønn
Informasjon om lønn og fordeler.
Gi oss din mening
Ta Monsters meningsmåling og se hva andre mener om alt fra retningslinjer på arbeidsplassen til jobbtrender.
Mer for kandidater

For arbeidsgivere

Monster for arbeidsgivere
Finn de beste kandidatene til din virksomhet med Monsters rekrutteringsløsninger.
Jobbannonser
Publiser dine stillingsannonser på en av Norges mest besøkte jobbsider. Nå ut til kandidatene allerede i dag!.
CV-Søk
Finn talentene med en gang! Søk fram og kom i kontakt med den rette kandidaten med søk i Norges og verdens største CV-database!
Ressurssenter
Din kilde til informasjon om arbeidsmarkedstrender, innsikt i rekruttering og beste praksis innen HR, inkludert opplæring, workshops og seminarer på web.

Sosial Media

Jobb på Twitter
Finn stillinger i ditt område og bransje.
Monster på Facebook
Monster på Facebook.

Andre Links

Karriereråd
Her finner du artikler om jobb og karriere.
Monsters bedriftsprofiler
Les mer om bedriftene på Monster.
Monster for iPhone
Last ned Monsters app for iPhone og iPod touch.
Søk jobber:
For arbeidsgivere: Publiser stillinger | Søk CVer
Om Monster | Monster Nettverk | Annonsevalg
Brukervillkår | Dataitegritetsenter | Hjelp | Sikkerhetssenter | Kontakt oss | Sidekart| {Mobil}
©2016 Monster – Med enerett Patentnumre i USA: 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 og 7,836,060 MWW - V: 2016.24.0.164-216
eTrustLogo