Søk Råd

Reparer hull i din CV

Mister du ditt gode rykte fordi du har hull i din CV? Det er noen ting du bør vurdere hvis du har en CV hvor det mangler redegjørelse for ulike deler av din karriere.

1. Forklar
De fleste arbeidsgivere sjekker datoer når de ser gjennom en CV. Altfor langt opphold uten noen forklaring vekker mistenksomhet. Men, bare fordi din karrierevei ikke har vært spikret, behøver ikke det bety at du ikke er rett for jobben. Arbeidsgivere vil se en rød tråd, har du ikke det, så forklar hvorfor. At du under denne tiden gjorde andre ting enn å jobbe for å utvikle deg selv og dine ferdigheter til å bli en effektiv medarbeider.

2. Huske
Som regel har vi alle egenskaper og erfaringer en arbeidsgiver ønsker å høre mer om. Mange av oss utelater kanskje denne informasjonen fordi vi tror den er irrelevant for jobben du har søkt. Om du har tatt deg fri for å utvikle egen virksomhet, vært tre måneder på reise eller oppfylt en gammel drøm av noe slag - forklar dette for arbeidsgiver slik at han / hun ser verdien i pausen fra din karriere. Hvilke utfordringer møtte du? Hvordan håndterte du eventuelle vanskeligheter og hva lærte du av dem? Tenk gjennom hva du har oppnådd i løpet av denne tiden. Du kan finne noe som er verdt å ta med i din CV. I stedet for å prøve å skjule et hull i din karriere og late som det ikke eksisterer, kan dette være en inngangsport.

3. Pynt litt på historien
Ikke vær redd for å gi din erfaring / eller fravær fra arbeidet en positiv vinkling – pynt litt på det. Hvis du holdt deg på stranden i flere måneder, har du sikkert lært noe nyttig av det også - som å ta initiativ og arbeide i en gruppe med nye folk. Snu opplevelsen til noe positivt!

4. Demonstrering
Det er ikke noe nytt, men vi sier det igjen. All form for arbeid er nødvendig i din CV, enten du har mottatt betaling for jobben eller ikke. Det trenger ikke alltid å ha noe å gjøre med din valgte karrieren. Har du for eksempel jobbet som frivillig sier dette en hel del om deg som person, og du har hatt opplevelser som kan interessere en potensiell arbeidsgiver.

5. Unngå løgner
Det er en fin linje mellom å gjøre et godt inntrykk og fortelle løgner. Hvis du forsøker å lyve om kvalifikasjoner du har, kan du lett bli avslørt. Hvis du er arbeidstaker og selskapet senere finner ut du oppgav informasjon som ikke var korrekt, vil du ikke bli lenge på arbeidsplassen.

6. Utnytt
Fritiden Arbeidsgiver ønsker å se sine ansatte ha en balanse i livet. De liker å høre at du slapper av i helgene. Dette betyr at du presenterer deg selv på jobb på mandag, uthvilt og klar for ny uke. Men - å snakke om sine interesser på en CV har kun verdi hvis interessene demonstrere aktiviteter som appellerer til en arbeidsgiver. Aktiviteter som viser sosial karakter er gode, men tenk deg om før du skriver om din frimerkesamling og din store interesse for ”train-spotting”

7. Være entusiastisk
Til slutt er det viktig å vise entusiasme og lidenskap. Bruk et språk som viser at du er en livlig og proaktiv person. Setninger som er gode å bruke i en CV. "Jeg ville virkelig likt..." lyder bedre enn "Jeg er klar for ...". "Utfordringer inspirerer meg" bedre enn "Jeg kan håndtere press." Vis at du er lidenskapelig, det vil si at du er engasjert og at du kommer til prestere.

Kilde: Guardian.co.uk

De siste stillingene

Samskip
Posted: 12/06/2016
Lysaker, 1366
ODGERS BERNDTSON Unternehmensberatung GmbH
Posted: 12/06/2016
Flere områder
Monster
Posted: 12/05/2016
Brno,

Flere resultater  Oppdater profilen din

 
 
 

Snarvei til Monster

Registrer deg
Registrer deg hos Monster og legg in CV’en din.
Publicér dit CV
Publicér dit CV på Monster og bliv fundet af arbejdsgivere.
Tips til CV og søknadsbrev
Artikler om å skrive CV og søknadsbrev.
Monster iPhone app
Last ned Monsters app til iPhone og IPod touch.

Karriere-tjenester

Arbeid i utlandet
Monsters internasjonale nettside.
Del din mening med oss
Fortell oss hva du mener. Vi vil høre fra deg!
Monsters bedriftsprofiler
Les mer om bedriftene på Monster.

Strategi for jobbsøk

Strategi for jobbsøk
Hvordan henter du deg inn etter å ha mistet jobben eller støtt på motgang i karrieren?

CV og søknadsbrev

CV og søknadsbrev
Din CV er din egen personlige annonse som forteller kjøperne (arbeidsgiverne) hva du har å by på. Det er derfor utformingen av CVen er så viktig.

Rekruttere kandidater

Rekruttering av kandidater
Stillingsannonser kommer i mange former og størrelser, men det er noen enkle regler som hver annonse bør følge for å sikre at den tiltrekker seg riktig kandidat.

Sil kandidater

Sil kandidater
Din bedrift kan øke andelen vellykkede ansettelser ved å bruke de riktige verktøyene som effektive intervjuteknikker, gjennomtenkte spørsmål og forberedte møter.

Utvalg av kandidater

Utvalg av kandidater
Alle ledere har sine favorittspørsmål som de liker å stille kandidater, fra det banale til det bisarre. Hva sier de deg egentlig om de du intervjuer?

Personalhåndtering

Personalhåndtering
Det er forholdsvis enkelt og billig å løse de fleste problemene med gjennomtrekk. Forskning viser at de fleste ansatte faktisk ikke slutter på grunn av penger.

For kandidater

Monster for iPhone
Last ned Monsters app for iPhone og iPod touch.
Monster for iPad
Last ned Monsters app for iPad.
Monster for Android
Last ned Monsters app for Android.
Informasjon om lønn
Informasjon om lønn og fordeler.
Gi oss din mening
Ta Monsters meningsmåling og se hva andre mener om alt fra retningslinjer på arbeidsplassen til jobbtrender.
Mer for kandidater

For arbeidsgivere

Monster for arbeidsgivere
Finn de beste kandidatene til din virksomhet med Monsters rekrutteringsløsninger.
Jobbannonser
Publiser dine stillingsannonser på en av Norges mest besøkte jobbsider. Nå ut til kandidatene allerede i dag!.
CV-Søk
Finn talentene med en gang! Søk fram og kom i kontakt med den rette kandidaten med søk i Norges og verdens største CV-database!
Ressurssenter
Din kilde til informasjon om arbeidsmarkedstrender, innsikt i rekruttering og beste praksis innen HR, inkludert opplæring, workshops og seminarer på web.

Sosial Media

Jobb på Twitter
Finn stillinger i ditt område og bransje.
Monster på Facebook
Monster på Facebook.

Andre Links

Karriereråd
Her finner du artikler om jobb og karriere.
Monsters bedriftsprofiler
Les mer om bedriftene på Monster.
Monster for iPhone
Last ned Monsters app for iPhone og iPod touch.
Søk jobber:
For arbeidsgivere: Publiser stillinger | Søk CVer
Om Monster | Monster Nettverk | Annonsevalg
Brukervillkår | Dataitegritetsenter | Hjelp | Sikkerhetssenter | Kontakt oss | Sidekart| {Mobil}
©2016 Monster – Med enerett Patentnumre i USA: 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 og 7,836,060 MWW - V: 2016.24.0.164-207
eTrustLogo